WORKSHOPS EFTERMIDDAG

Klik på de enkelte workshops for beskrivelse.

49072 Hækling – finesser, tips og tricks v. Mette Thrysøe


Når et hæklet arbejde skal tage sig pænest ud, skal det monteres rigtigt. Her lærer vi, hvordan man tager pænest ind og ud, hvordan man f.eks. slutter en omgang, hækler en pæn kant og flere forskellige fif og fiduser inden for hækling. Lær at ”se” maskerne og forstå hvordan arbejdet er bygget op.

For letøvede.

Medbring: Hæklenål, garn, saks, nål og evt. notatpapir.

Mette Thrysøe er uddannet håndarbejdslærer ved Skals Håndarbejdsseminarium. Har undervist i mere en 20 år, i både strikning og hækling.
52054 Hæft dine ender v Charlotte Kaae


Der er stor forskel på om du skal hæfte ender i hulmønster, snoninger, rib, perlestrik eller glatstrik, om garnet er tykt eller tyndt, 1-trådet eller flertrådet. Og der findes en teknik der passer bedst til lige præcis til hver enkelt mønster.

Niveau: Viderekomne

Medbring: 4 prøver på ca 10 x 10 cm, 1 i perlestrik, 1 i hulmønster, 1 i 2 ret 2 vrang rib og 1 glatstrikket. Prøverne kan være i præcis det garn du har liggende. Det kan være projekter du ønsker at hæfte ekstra fint. Nål der passer til garnet og saks. Medbring yderligere lidt garnrester.

Charlotte Kaae: er en passioneret strikkeunderviser, der elsker at nørde igennem med teknikker der kan gøre dit strik ekstra lækkert. Har Youtubekanalen Charlotte Kaae, hvor du hver uge får en ny teknikvideo og bloggen www.bykaae.dk på bloggen finder du tips og tricks, mine design og min kursuskalender, her kan du også se den samling af bøger Charlotte Kaae er forfatter til. Charlotte er uddannet håndarbejdslærer og har en bachelor i tekstil formgivning og didaktik.
52062 Pelsblomster i mink til kjolen, trøjen, sjalet eller bare til pynt v. Eva Deigaard Lepri


Kom og lær at lave en minkblomst a la mormor - men i moderne forklædning. Inden vi går i gang, fortæller jeg om forskellige pelstyper og de vigtigste teknikker, når man arbejder med pels. Derefter er det din tur: Du laver skelettet til pelsblomsten i tynd vindseltråd, syer blomsterbladene og monterer blomsten. Du kan vælge mellem farverne sort, brun, hvid og rød. Medbring: · Et lille træstykke ca. 10 cm x 10 cm, som du skal slå søm i. Jeg har søm med. · En lille hammer. · Vindseltråd som man bruger til fx at vikle grønt omkring en krans til jul. · Buntmagerkniv eller skalpel. Hvis du ikke har, kan du låne af mig. · Prisen for materialerne til en pelsblomst er 40 kr. Eva Deigaard Lepri: Beklædningsformgiver med speciale i pels, konstruktion og formidling. Derudover uddannet fra CBS og UPDATE Danmarks Medie- og Journalisthøjskole. Jeg underviser på højskoler, lærerforeninger, tekstilfaglige netværk, pelsfagligt personale, husflidsforeninger samt i private sammenhænge. Jeg er vild med pels og andre former for fibre og tekstil. Og så elsker jeg at formidle både faglighed og inspiration, så andre får lyst til og glæde af at lære et håndværk.
52064 Tips, montering og striber v. Jena Kofoed


Har du styr på hvordan du syr dit strik sammen? Der findes forskellige måder, og Jena vil gennemgå sammensyning på både strik og hækling. Vi kigger på elastiske opslag og syede aflukninger. Der bliver også tid til kigge på, hvordan man strikker striber uden hak. Du får et grundlæggende kendskab til forskellige teknikker du kan bruge når du strikker striber med 2 eller 3 farver. Vi ser på forskellige ideer som kan anvendes ved striber og eksempler på, hvad kan du bruge det til. Alle kan være med Medbring: strikkepinde + garn der passer sammen, stoppenål, maskemarkør. + evt, strikkeprøver - herom besked direkte fra underviser Jena Kofoed: er Beklædningsformgiver, og har undervist i strik, hækling, samt beklædningssyning gennem mange år.
49066 Lær at strikke efter engelske opskrifter v. Helle Benedikte Neigaard


Den store strikkeverden vrimler med spændende engelske opskrifter – og de er slet ikke så svære, som du måske tror.

På workshoppen lærer du de mest almindelige vendinger og forkortelser, vi strikker en prøve efter engelske anvisninger, og du bliver klar til at kaste dig ud i dit første engelske projekt. Vi kigger også lidt på Ravelry, hvor du finder en overflod af inspiration og opskrifter.

For alle

Medbring: pinde og garnrester efter eget valg til strikkeprøver.

Helle Benedikte Neigaard

Strik er min store passion, og jeg har strikket hele mit liv.

Jeg er forfatter til bogen Strikkede klude, og designer derudover strik i ny og næ. Har oversat en række strikkebøger fra engelsk til dansk og afholder strikkeworkshops med forskellige temaer.
49068 Enkle og funktionelle detaljer i strik v. Gitte Carstens - UDSOLGT!!


En halskant, en forkant, en manchet – fuldendte løsninger.

På denne workshop vil du få mulighed for at afprøve én eller flere helt enkle, men effektfulde detaljer, som kan bruges til nye projekter eller måske give ideer til nyt liv til et strikkeprojekt, som aldrig blev helt godt eller helt færdigt.

For viderekommende.

Medbring: Dine yndlingsgarner og passende strikkepinde. Medbring evt. et uafsluttet strikkeprojekt, der mangler hals- eller forkant. Nipsenåle og nål uden spids til montering. Yderligere information sendes til deltagere før Fiberfryd-dagen.

Gitte Carstens

Jeg er optaget af smukke og æstetiske detaljer - at finde fine løsninger til at gøre strik enkelt og personligt. I mit liv har der altid været strik og fokus på design. Jeg er uddannet i København, som håndarbejdslærer med speciale i håndstrik, maskinstrik og hækling - og jeg har efterfølgende undervist på håndarbejdsseminariet i Nørresundby i mange år. Jeg er fuldstændig vild med garn – sammensætning af lækre fibre og skønne farver - Mit hoved og mine hænder er konstant på
52056 Bobler og bump – struktur og effekter i strik v. Karen Lauger


Små knopper, bløde bump eller store bobler? Vi skal lege med de mange muligheder for struktur og tredimensionelle effekter i strik som der opstår når man strikker bump, knopper og bobler. Workshoppen indeholder mulighed for at prøve at strikke med flere forskellige små teknikker, der alle kan være med til at give en lækker effekt eller et ekstra pift i dit strikketøj. Alle mønstrene er med som strikkeprøver og grundigt beskrevet i materialet på workshoppen, så de er lige til at gå til for alle strikkere Medbring: Medbring garn og pinde der passer sammen og ikke er for tyndt, fx pind 4. Karen Lauger: Strikdesigner og underviser igennem de seneste 15 år. Har en Pippisk tilgang til strik (”Det har jeg ikke prøvet før, så det kan jeg sagtens”) som jeg elsker at give videre til andre strikkere.
49070 Broderi på strik  v. Thea Rytter UDSOLGT !!


Pimp dit strik! Har du nogensinde overvejet at sætte nålen i strikket, når det først har sluppet pindene? På denne workshop skal vi brodere sjove ting på vores strik – lamaer, enhjørninger, perler, glimmer og glam. Perfekt til børnestrik, der lige mangler det sidste ”umf” eller til dig, der bare er træt af at alle dine sweatre er grå. Du når ikke at blive færdig med dit broderi, men du når at blive sprængfyldt med gode ideer og komme godt i gang.

For alle

Medbring: Et færdiglavet stykke strik, de gerne vil pynte – evt. garnrester de vil bruge til at pynte med (ellers skal jeg nok sørge for alt muligt der kan bruges)

Thea Rytter (VaskavullaKnit)

Thea Rytter er cand., mag. i dansk og ikke mindst strikdesigner. Hun står bag domænet www.vaskavullaknit.com og har skrevet flere bøger. Thea har en mission om at få alle til at strikke. Det handler om at skabe, at være kreativ og at slå hovedet både mere fra og mere til. Kort fortalt så handler det om at se noget blive til mellem hænderne og mærke glæden ved det.
52058 Detaljer i strik – Inspiration og teknik v. Gitte Carstens


På denne lille workshop får du inspiration til at arbejde med garnkvaliteter og farver i nye kombinationer og et par helt enkle teknikker til at afslutte og give kant til det strikkede arbejde. Vi kigger på hvordan detaljer kan forny og giv liv til ’gamle’ og måske ufærdige strikkeprojekter. Eller inspirationen kan sætte ideer i gang til dine nye personlige projekter. Medbring: Dine yndlingsgarner og passende strikkepinde. Yderligere information sendes til deltagere før Fiberfryd-dagen. Gitte Carstens: ” Jeg er uddannet inden for strik og formidling og har i mange år undervist studerende og strikkere i mange sammenhænge. Min egen uddannelse bliver jeg heldigvis aldrig færdig med. Jeg nyder at suge til mig af alle jer dygtige og inspirerende strikkere, som jeg møder hvert år til Fiberfryd.” der er mere tekst om Gitte
52052 Brug dine rester v. Lærke Bagger


Vær kreativ med dine rester Eksperimenter med forskellige resteteknikker Introduktion til metode og proces med restestrik Bliv inspireret af Lærke og gå hjem og implementer teknikkerne i din egen strikkestil Medbring ikke blot dine yndlingspinde (str.) men og så din ”hadepinde” – du skal være parat til at bevæge dig uden for din comfort zone Niveau: Letøvede

Medbring: Dine yndlingspinde og dine hadepinde GarnRESTER: Lad være med at købe nyt - det er snyd.

Lærke Bagger: er uddannet fashion knitwear fra Royal danish Academy. Lærkes strikdesign er kendetegnet ved at udfordre de klassiske strikteknikker kombineret med, at hun bruger farver og materialer i nye og innovative kombinationer.

Noter dig nummeret på den workshop du ønsker, og tilmeld dig under fanebladet  TILMELDING