WORKSHOPS FORMIDDAG
Klik på de enkelte workshops for beskrivelse.
52053 Øst møder vest og strammer op v. Charlotte Kaae
Du er ikke begynder, du er faktisk en erfaren strikker, og derfor undere det dig, at dit strik
ikke er mere jævnt. Det er særligt ribkanter, der får “bulet” kolonner og nævn ikke
vrangpindene, de vil bare ikke blive samme fasthed som retpinde. Ved at kombinere
Vesterlandsk og østerlandsk strikkestil, kan du hurtigt få bugt med “slatne” ribber, eller
“stribet” glat.
vrang baglæns (engelsk), På denne workshop, arbejder vi med Vesterlandsk europæisk stil (det er nok den du strikker) og vesterlandsk engelsk, (den de strikker i USA og England) Østerlandsk med garnet i venstrehånd.
Niveau:
Viderekomne
Medbring:
uldgarn rester på ca 40 gr passende til pinde 4-5 mm og pinde 4 mm, saks.
Charlotte Kaae:
er en passioneret strikkeunderviser, der elsker at nørde igennem med teknikker der kan
gøre dit strik ekstra lækkert. Har Youtubekanalen Charlotte Kaae, hvor du hver uge får en ny teknikvideo og bloggen www.bykaae.dk på bloggen finder du tips og tricks, mine design og min kursuskalender, her kan du også se den samling af bøger Charlotte Kaae er forfatter til. Charlotte er uddannet håndarbejdslærer og har en bachelor i tekstil formgivning og didaktik.
52055 Balancesjal - balance i resterne v. Karen Lauger
sættes sammen efter garnets løbelængde, kvalitet og ikke mindst valør, så du opnår ro i
opskriften får du selvfølgelig med hjem.
Vi snakker også om andre måder at bruge valør i strikketøj og hvordan opskriften på Balance kan justeres til fx et restetørklæde eller tæppe.
Medbring:
strikkepind 4,5-6 mm og en masse garnrester til dit sjal.
Karen Lauger:
Strikdesigner og underviser igennem de seneste 15 år. Har en Pippisk tilgang til strik (”Det har jeg ikke prøvet før, så det kan jeg sagtens”) som jeg elsker at give videre til andre strikkere.
52057 Detaljer i strik – Inspiration og teknik v. Gitte Carstens
På denne lille workshop får du inspiration til at arbejde med garnkvaliteter og farver i nye
kombinationer og et par helt enkle teknikker til at afslutte og give kant til det strikkede
arbejde. Vi kigger på hvordan detaljer kan forny og giv liv til ’gamle’ og måske ufærdige
strikkeprojekter. Eller inspirationen kan sætte ideer i gang til dine nye personlige projekter.
Medbring:
Dine yndlingsgarner og passende strikkepinde.
Yderligere information sendes til deltagere før Fiberfryd-dagen.
Gitte Carstens:
” Jeg er uddannet inden for strik og formidling og har i mange år undervist studerende og strikkere i mange sammenhænge. Min egen uddannelse bliver jeg heldigvis aldrig færdig med. Jeg nyder at suge til mig af alle jer dygtige og inspirerende strikkere, som jeg møder hvert år til Fiberfryd.”
52061 Pelsblomster i mink til kjolen, trøjen, sjalet eller bare til pynt v. Eva Deigaard Lepri
52063 Oppefra og ned v. Jena Kofoed
49065 Slå op og luk af teknikker v. Helle Benedikte Neigaard - UDSOLGT!!
Der er rigtig mange måder at slå op og lukke af, og de giver forskellige effekter. På workshoppen gennemgår vi forskellige opslagnings- og aflukningsteknikker og taler om fordelene ved den enkelte teknik – og du strikker nogle prøver med en række af teknikkerne og finder ud af, hvad der giver dig det bedste resultat. Vi skal også snakke lidt om sammensyninger, opstrikning af masker og knaphuller.
For alle
Medbring: pinde og garnrester efter eget valg til strikkeprøver.
Helle Benedikte Neigaard
Strik er min store passion, og jeg har strikket hele mit liv.
Jeg er forfatter til bogen Strikkede klude, og designer derudover strik i ny og næ. Har oversat en række strikkebøger fra engelsk til dansk og afholder strikkeworkshops med forskellige temaer.
49067 Enkle og funktionelle detaljer i strik v. Gitte Carstens - UDSOLGT!!
En halskant, en forkant, en manchet – fuldendte løsninger.
På denne workshop vil du få mulighed for at afprøve én eller flere helt enkle, men effektfulde detaljer, som kan bruges til nye projekter eller måske give ideer til nyt liv til et strikkeprojekt, som aldrig blev helt godt eller helt færdigt.
For viderekommende.
Medbring: Dine yndlingsgarner og passende strikkepinde. Medbring evt. et uafsluttet strikkeprojekt, der mangler hals- eller forkant. Nipsenåle og nål uden spids til montering. Yderligere information sendes til deltagere før Fiberfryd-dagen.
Gitte Carstens
Jeg er optaget af smukke og æstetiske detaljer - at finde fine løsninger til at gøre strik enkelt og personligt. I mit liv har der altid været strik og fokus på design. Jeg er uddannet i København, som håndarbejdslærer med speciale i håndstrik, maskinstrik og hækling - og jeg har efterfølgende undervist på håndarbejdsseminariet i Nørresundby i mange år. Jeg er fuldstændig vild med garn – sammensætning af lækre fibre og skønne farver - Mit hoved og mine hænder er konstant på opdagelse og fyldt op af tanker om udvikling af teknik- og designprojekter – og jeg holder meget af at give det videre
49069 Gobelinstrik rundt v. Thea Rytter
Gobelinstrik helt uden montering? Det er faktisk muligt at strikke rundt i gobelinstrik/intarsia uden at skulle montere bagefter. På denne workshop lærer du hvordan.
Let øvede
Medbring: Rundpinde pind 4-5 og 2 farver garn der passer til pindestørrelsen
Thea Rytter (VaskavullaKnit)
Thea Rytter er cand., mag. i dansk og ikke mindst strikdesigner. Hun står bag domænet www.vaskavullaknit.com og har skrevet flere bøger. Thea har en mission om at få alle til at strikke. Det handler om at skabe, at være kreativ og at slå hovedet både mere fra og mere til. Kort fortalt så handler det om at se noget blive til mellem hænderne og mærke glæden ved det.
49075 Free Style hækling v. Lene Dragsbæk
52051 Brug dine rester v. Lærke Bagger
Vær kreativ med dine rester
Eksperimenter med forskellige resteteknikkerIntroduktion til metode og proces med restestrik Bliv inspireret af Lærke og gå hjem ogimplementer teknikkerne i din egen strikkestilMedbring ikke blot dine yndlingspinde (str.) men og så din ”hadepinde” – du skal være parattil at bevæge dig uden for din comfort zone
Niveau:
Letøvede
Medbring:
Dine yndlingspinde og dine hadepindeGarnRESTER: Lad være med at købe nyt - det er snyd.
Lærke Bagger:
er uddannet fashion knitwear fra Royal danish Academy. Lærkes strikdesign er kendetegnet ved atudfordre de klassiske strikteknikker kombineret med, at hun bruger farver og materialer i nye oginnovative kombinationer.
Noter dig nummeret på den workshop du ønsker, og tilmeld dig under fanebladet TILMELDING