KURSER OG FORLØB

Strikkehold

Synes din bedre halvdel ikke lige at strik er sagen? Mangler du inspiration?

Vil du gerne dele din passion med andre? 

Så er disse hold lige til dig. Kurserne er åbne strikkehold, hvor du tager dit eget strikketøj med, og hvor vi deler erfaringer og vores fælles interesse. Strikkeholdenemødes ca. en gang pr. måned, så vi følger også udviklingen hos hinanden. Hvis der er et ønske om det, kan der aftales undervisning isærlige teknikker eller andet. Se mere på fokus-folkeoplysning.dk

Hækling

- for begyndere og de mere øvede

Hvad enten du er helt ny til disciplinen eller har været i gang i noget tid,

så kan du mødes med ligesindede og hækle derudaf.

På begynderholdet lærer du de grundlæggende principper inden for hækling og ikke mindst de forskellige masketyper. Mette Pripvejleder og guider dig henimod at du er selvkørende og kan hækle efter en opskrift.

For de lidt mere garvede hæklere, arbejdes der videre med de forskellige masketyper og teknikker, og der hækles mere avanceredeinteriør og beklædning.

Islandsk Strik

- Vi strikker sweatre med udgangspunkt i opskrifter

fra "Islandsk strik" og "Strikkesaga"

Islandske sweatre er populære som aldrig før - så tøv ikke med at melde dig til!

På kurset her lærer du at strikke mønstre med flere farver på én gang, og ikke mindst at strikke den karakteristiske højere nakke,og det runde bærestykke i flere farver og mønstre. Vi følger ikke nødvendigvis samme opskrift, men tager udgangspunkt isamme. 

International strik - engelske opskrifter

- Exploration Station Sjal og bærestykker med japanske mønstre

Er du en garvet strikker, kan du på disse to kurser blive udfordret på teknikker og få ny international inspiration.

På kurserne lærer du at strikke efter de særlige teknikker bag hhv. Exploration Station sjalet, og de smukke japanske mønstre - du lærerogså at læse og følge en engelsk opskrift. Teknikkerne der benyttes er bl.a. vendestrik, vævestrik og to-farvet patent. Det er ikke svært -men kræver at du i forvejen kan strikke og har lyst til at udvikle dig. Du bliver også introduceret for Ravelry, som er en kæmpeinternational strikkedatabase - og så kan du bare slå dig løs!

Se mere på fokus-folkeoplysning.dk

Varme sokker og Reste-strik

- For dig der gerne vil have unikke varme fødder og som har en masse rester liggende

Er du en garvet strikker, har du helt sikkert en masse rester liggende - kom med og

forvandle dem til noget helt særligt.

Vi inspirerer hinanden til en slags bæredygtig strik, hvor du får mulighed for at bruge de mange garnrester der helt sikkert har hobet sigop igennem din strikkekarriere.

Er der noget bedre end et par helt unikke, hjemmestrikkede sokker?

Vi strikker sokker til den helt store guldmedalje - ensfarvede, med striber, mønstre og prikker. Kun fantasien sætter grænser, og viinspirerer hinanden undervejs. Se mere på fokus-folkeoplysning.dk