top of page
 

For 6. gang kan vi invitere til Festivalen Fiberfryd, årets højdepunkt for enhver kreativ sjæl.​
 

Fiberfryd er en kreativ højskoledag, hvor vi hylder håndværket og fællesskabet, strikker sammen, bliver klogere og lærer nyt.
 

​Den finder sted

 Lørdag d. 4. november 2023 i Aalborg fra kl. 8 til 17.30
 

Det er fiberen, der er omdrejningspunktet for Fiberfryd og en billet giver simpelthen adgang til det hele. ​Vi samles om foredrag, fællessang, forplejning, samt fælles aktiviteter som yoga og konkurrencer. Der tilbydes mere end 20 forskellige workshops indenfor strik og andre kreative håndværk.
 

Workshops og program offentliggøres d. 15. juni, men skynd dig at sikre dig din billet - sidste år var alle billetter væk to måneder før. Vi lover at der igen i år bliver et fantastisk program, ligesom de foregående 5 år.

Fordele ved at købe din billet før programmet annonceres: 

 • Du sikrer dig billetten til den nuværende pris

 • Du bliver adviseret som den første så snart workshops er åbne for tilmelding

 • Du får 48 timers forspring til at vælge dine fortrukne workshops


  VIGTIG INFO ift. køb af billet og tilmelding
  Da vi stadig arbejder på programmet, og endnu ikke har alle undervisere og workshops på plads, har du mulighed for at få det fulde beløb refunderet 10 dage efter lancering af programmet d. 15. juni 2023, såfremt du ikke kan finde workshops der falder i din smag. Ved køb efter 15.juni 2023 gælder det, at du har 10 dages fuld returret.

Hvis du er det mindste i tvivl om du skal deltage så se lige hvor fed en dag vi havde sidste år:

Program for FIBERFRYD22

Kl. 8.00       Ind-tjek og morgenbolle med kaffe

Kl. 9.00       Fiberfryd velkomst og fællessang

Kl. 9.30       Inspirerende foredrag

Kl. 10.30     Workshop - formiddag

Kl. 12.30     Frokost i salen og mulighed for yoga

Kl. 14.00     Workshop - eftermiddag

Kl. 16.00     Eftermiddagskaffe og kage

Kl. 16.30     Afslutning i salen med fællessang og konkurrence 

Kl. 17.30     Tak for i år 

Feedback fra tidligere FIBERFRYD

„Gode og lærerige workshops, lækker forplejning og en god måde at være sammen med mine strikke-veninder"

„Fantastisk inspirerende alsidig dag"

„Dejlig dag med gode workshops, fine kulturelle indslag, dejlig stemning og skøn mad"

„Havde alt i alt en dejlig og lærerig dag sammen med dygtige og engagerede tilrettelæggere og instruktører samt strikkeglade deltagere!"

„Forplejningen var meget god - Velsmagende og pænt anrettet"

„Jeg lærte meget på begge workshops. Jeg mødte dygtige strikkere og blev inspireret. Jeg var alene afsted denne gang, hvilket gør det lettere at komme i snak med andre. Det vil jeg også næste gang"

WORKSHOPS i 2022

FORMIDDAGS WORKSHOPS

Farvelære og Fair Isle v. Hanne Rimmen

Farvelære og Fair Isle - FULDT BOOKET

v. Hanne Rimmen

Bliv klogere på farvelæren (set med en strikkers øje), så du bliver mere sikker i farvesammensætningen i dit flerfarvet mønsterstrik. Hanne gennemgår flere teknikker inden for flerfarvet mønsterstrik, Fair Isle - bl.a. hvordan du får den ubrugte tråd låst på vrangsiden af strikketøjet, således dit strikketøj bliver tæt og fint. Endelig vil der være en mindre gennemgang af hvordan man aflæser et mønsterdiagram.

Medbring: 

 • Rundpind 40 cm der passer til dit garn. (Kan du arbejde med magic loop, kan du medbringe en lang rundpind (80 – 100 cm) og anvende denne teknik)

 • Garnrester i flere farver, gerne uld i samme tykkelse til strikkepind str. 4 eller 4,5 mm

 

Om underviseren:

Hanne Rimmen er selvstændig strikdesigner og har igennem årene designet for flere garnfirmaer – bl.a. Filcolana.dk, og har udgivet bøger i samarbejde med Isager Garn. Hun er derudover ekstern underviser på Skals Håndarbejdsseminarium. Se mere fra Hanne HER

Design og farvelære v. Laura Karlsen

Design og farvelære

v. Laura Karlsen – en del af Team Madsine og underviser på sæsonhold

Går du med en lille drøm om at mestre vellykket ændringer af tekstur og farvesammensætninger i din strikkeopskrift? Laura introducerer konkrete redskaber, som vil give dig inspiration til overskuelige ændringer i din strikkeopskrift. Hun går ligeledes i dybden med ændringer af tekstur og farvesammensætninger fra strikkeopskrifter, så du nemt kan tilpasse og opdatere designs ud fra dine gamle opskrifter. 

 

Medbring:

 • saks

 • limstift

 • et par gamle dameblade

 

Om underviseren:

Laura er til daglig at finde bag disken hos Garncafé Madsine. Hun er uddannet designer med speciale i mode og konstruktion, hvilket gør at hun har nogle andre tilgange til strik og stor viden om pasform og look. Hun elsker farver og er ikke bange for at ændre i opskriften. Se mere fra  Laura HER

Keramikknapper i KERAMIKKEN

Knap(per) nok?! FULDT BOOKET
v. Trine Bruun Hansen fra Bruuns Keramik

På denne KERAMIK workshop kan du fremstille KNAPPER NOK til dit strikketøj til lang tid fremover. På kurset vil du blive instrueret i, hvordan du designer og fremstiller de skønneste knapper i de farver, som lige passer til den trøje, du er ved at strikke eller måske allerede har strikket. Fuldend din egen unikke kreation med helt unikke knapper.

 

OBS:

Der vil være 1 ovnplade på 35-40 cm i diameter til rådighed for hver enkelt deltager.

 

Trine er fast underviser i KERAM!KKEN og har derudover sit eget værksted og butik i North Urban Art Studio. Se mere her. 

Broderi i papir v. Eva Cecile Skak Lassen

Papirbroderi

v. Eva Cecilie Skak Lassen bag EvaC-Art

 

Vil du prøve at brodere i papir? Broderi er smukt, farverigt og fantastisk meditativt i en ellers travl hverdag. Kombinationen af broderi i papir har sit helt eget æstetiske udtryk. På workshoppen får du tips og tricks til, hvordan man broderer i det skrøbelige papir. Oplimning, stingtyper og syteknikker vil blive gennemgået. Du får din egen papircollage at brodere i.

Du skal medbringe:

 • Evt. broderigarn (uld eller amagergarn)

 • Evt. prikkenål

 

Eva har også værktøj og garn med. Garnet kan købes i små pakker à 25 kr. Alt andet værktøj låner man gratis.

Eva er kunsthåndværker med en Bachelor of Art. Hun har siden 2015 arbejdet med broderi og collage. Se mere fra Eva HER

Papirflet, luftballon v. Anna Schepper

Papirflet - luftballon

v. Anna Schepper fra PaperMatrix

Kom og flet unikt dansk papirflet, som du aldrig har prøvet det før. Anna Schepper, en del af PaperMatrix og medforfatter til bøgerne i ”Fletværk”, ”The Art of Paper Weaving” og andre populære udgivelser, instruerer interesserede i de nyeste fletteteknikker, og guider igennem tilblivelsen af den smukke luftballon. Til workshoppen medbringer hun papir i alverdens farver og mønstre, så du selv kan kreere en luftballon.

 

OBS:

På denne workshop er der en materialepris på 45kr. pr. luftballon, som afregnes direkte med underviseren.

 

Om underviseren:

Anna Schepper er uddannet arkitekt, og har taget sin viden om krumninger og geometriske forme ned i papiret. Hun er ophavskvinden bag papirværker som Den Flettede Kugle og Den Flettede Luftballon, og har desuden udgivet et utal af bøger på flere sprog. Se mere fra Anna og Papermatrix HER

Japanske strikkemønstre v. Charlotte Werenberg

Japanske strikkemønstre - FULDT BOOKET

v. Charlotte Werenberg – en del af Team Madsine og underviser på sæsonhold

 

På denne workshop får du mulighed for at øve dig i at strikke smukke japanske strikkemønstre efter diagram. Du får også introduktion til at forstå de engelske vendinger og forkortelser i diagrammer. Derudover får du lov at prøve kræfter med japanske vendinger, samt teknikker der giver en flot finish ved opslag og aflukning.

OBS!
Vi anbefaler, at du er en erfaren strikker for at kunne deltage på denne workshop.

 

Medbring:

 

 • Strikkepinde str. 3,5 eller 4, gerne rundpind og garn efter eget valg der passer til pindestørrelsen til- strikkeprøver. Det kan sagtens være rester.

 • Snoningspind og maskemarkører der kan åbnes, som en sikkerhedsnål

 • Stoppenål

 

Om underviseren:

Charlotte er autodidakt passioneret strikker, der har strikket siden hun var barn. For hende er det selve strikkeprocessen der giver drive og hun er vild med at nørde i teknikker, der er lidt udfordrende. Hun underviser på flere strikkehold på Fiberfryd sæsonhold og elsker hvis andre kan få glæde af nogle af de teknikker hun har lært. Se mere fra Charlotte HER

Hæklede oldemorfirkanter v. Jena Kofoed

Hæklede oldemor firkanter

v. Jena Kofoed

 

Bliv klogere på Oldemorfirkanter, som virkelig har fået en renæssance. Jena guider dig igennem de klassiske lapper – men med et tvist, og demonstrerer hvordan de mange firkanter hækles eller sys sammen til eks. et smukt tæppe. Hun vil desuden introducere dig til farveskift i hækling, så firkanterne får hver deres unikke – eller ensartede udtryk.

 

OBS!

Vi anbefaler, at du som minimum kan grundmaskerne for at deltage på denne workshop.

 

Du skal medbringe:

 

 • Hæklepinde

 • Garn der passer til

 • Stoppenål

 • Saks

 

Om underviseren:

Jena er beklædningsformgiver og freelance strikdesigner fra Hellerup Tekstil Akademi, hvor hun stadig i dag underviser i bl.a. konstruktion og syning. Hun arbejder desuden med undervisning i aftenskole-regi og med egen hjemmeside af design til strik og hækling med salg af opskrifter, og designer bl.a. strik og hæklede modeller til Det Kgl. Teater, film og ugeblade.

Mønterstrik v. Mie Firring, Spektakelstrik

Mønsterstrik - FULDT BOOKET

v. Mie Firring fra Spektakelstrik

 

Lær at strikke tofarvet mønsterstrik. Mie kommer omkring garnvalg, dominans, strikketeknikker, farvevalg og hvordan du strikker i flere farver uden at snorene bagpå arbejdet bliver for stramme. Mie guider dig også til at kunne strikke mønsterstrik på både ret og vrangside. Du kan være sikker på, at dine mønstre i strikketøjet står knivskarpt efter denne workshop.

 

OBS!

Vi anbefaler, at du som minimum kan strikke ret og vrang med sikker hånd for at deltage på denne workshop.

 

Medbring:

 

 • Pinde (minimum p 4mm)

 • Uldgarn (der passer til minimum p 4mm)

 

Mie Firring er uddannet grafisk designer, og har siden 2016 været strikdesigner, hvor hun får lov at kombinere det grafiske med garnet. Hun har bl.a. udgivet flere bøger og udvikler selv sine designs. Derudover har hun sit eget brand Spektakelstrik. Se mere fra Mie HER

Makramé planteophæng v. Makram

Planteophæng i macramé

v. Stine Drøgemüller fra MAKRAM

 

Har du lyst til at lære knytteteknikken macramé, som giver dig uanede muligheder for at kreere smukke, holdbare ting, så er denne workshop noget for dig! På denne workshop vil vi kreere et skønt planteophæng, som du kan hænge op i dit eget hjem! Du bliver lært op i de basale teknikker på dette kursus, som gør dig i stand til at kunne lave en masse macramé-kreationer efterfølgende derhjemme.

 

OBS:

På denne workshop er der en materialepris på ca. 75kr. som afregnes direkte med underviseren.

 

Om underviseren:

Stine er selvlært makrammer siden 2019. Hun har et ønske om at udbrede macramé som et brugbart værktøj til upcycling, DIY og afstresning. Hun holder bl.a. workshops som MAKRAM Natur, Knyt dig til Upcycling (MAKRAM ET HJEM) og Knyt & Kava. Se mere fra Stine HER

Hulsømme v. Björk Ottósdottir

Hulsømme

v. Björk Ottósdóttir

 

På workshoppen skal vi arbejde med forskellige hulsømme. Gå på opdagelse i mønstrenes tilblivelse gennem trådudtrækning og -sammentrækning. Björk guider dig igennem en lille sag som er uundværlig og et must for en moderne kvinde – og du lærer teknikkerne til at kunne arbejde videre derhjemme.

Medbring:

 • Saks

 • Lineal

 • Penalhus

 • Evt. en lup/lampe

 

OBS! På denne workshop er der en materialepris på 50 kr. som afregnes direkte med underviseren.

Om underviseren:

Björk har tidligere været med til FiberFryd med fuldt bookede workshops. Derudover er hun fuldtids broderilærer på Skals Design- og Håndarbejdeskole i 25 år, og har i den tid ligeledes været i Japan flere gange for at undervise. 

Ind- og udtagninger v. Lykkefanten

Ind- og udtagninger – perfekte teknikker til at forme dit strik

v. Karen S. Lauger bag Lykkefanten

 

Sidder du også fast i at bruge de samme ind- og udtagninger til alt? På denne workshop kan du lære et væld af forskellige teknikker til at tage ind og ud i dit strik, både de pæne, de praktiske og de pirrende. Karen leger med retningerne, de synlige og usynlige metoder og dem, der giver effekt i dit strikketøj.

Du skal medbringe:

 • Garn og pinde der passer sammen – fx pind 4 mm

 

Om underviseren:

Karen S. Lauger er strikdesigner og underviser igennem de seneste 15 år. Hendes tilgang til strik kan opsummeres i sætningen ”hvad nu hvis?”, og hun elsker at prøve nye teknikker og give glæden ved strikkenørderi videre til andre. Se mere fra Karen HER

Strikkecafé v. Madsine

Strikkehygge i MADSINE

v. Birgitte Sand og team

I Madsines inspirerende butik, kan du slå dig ned ved konferencebordet med dit håndarbejde sammen med de andre deltagere på holdet. Der er god tid til at kigge på butikkens udvalg, til at spørge ind til forskellige opstrikkede modeller, få råd og vejledning af Team Madsine og ikke mindst falde ind i den gode samtale med dine medkursister. Der er dømt total hygge, vi skal ikke nå noget, vi skal blot være til stede.

Du skal medbringe:

 • Dit eget private håndarbejde

Om underviseren:

Der vil være flere fra Team Madsine til stede, herunder Birgitte Munk, der står bag Madsine og laver FIBERFRYD sammen med FOKUS Folkeoplysning. Se mere fra Madsine HER

Flerfarvet restestrik v. Mette Prip

Flerfarvestrik i rester - FULDT BOOKET

v. Mette Prip – fast underviser hos FOKUS i Madsine garncafé

Har du også en masse rester liggende i forskellige kvalitet, som du ikke lige helt ved hvad du skal bruge til? Så skal Mette nok hjælpe dig! Med de medbragte rester afprøves forskellige teknikker til at lave dit eget garn og dermed din helt unikke trøje, ved at sammensætter kvaliteterne og teknikkerne så det hænger sammen i en flot flerfarvet strik.

Medbring:

 • En masse forskellige garnrester

 

Om underviseren:

Mette er en passioneret og dygtig hækler og strikker. Hun er fast inventar til FiberFryd, og har flere (ofte udsolgte) strikke- og hæklehold i FOKUS. Se mere fra Mette HER

EFTERMIDDAGS WORKSHOPS

Beregning og tilpasning i strik FULDT BOOKET

v. Hanne Rimmen

Hanne guider dig gennem grundreglerne for hvordan du kan udregne dit eget personlige strikkemønster og få en forståelse for, hvordan du kan ændre og tilpasse et mønster, som du allerede har. Hanner arbejder ud fra en tegning, så du skal ikke frygte en workshop med lange udregninger og tung matematik, men derimod meget mere visuel.

 

OBS! Vi anbefaler, at du er en erfaren og habil strikker for at deltage på denne workshop.

 

Du skal medbringe:

 • En strikkeprøve, som måler ca. 15 x 15 (ikke mindre) – strikkeprøven skal være vasket/dampet, så den er glat og fin.

 • Notesbog og blyanter (gerne en 2-3 farver)

 • Lommeregner og målebånd

 

Om underviseren:

Hanne Rimmen er selvstændig strikdesigner og har igennem årene designet for flere garnfirmaer – bl.a. Filcolana.dk, og har udgivet bøger i samarbejde med Isager Garn. Hun er derudover ekstern underviser på Skals Håndarbejdsseminarium. Se mere fra Hanne HER

Beregning og tilpasning i strik v. Hanne Rimmen

Design og farvelære

v. Laura Karlsen – en del af Team Madsine og underviser på sæsonhold

Går du med en lille drøm om at mestre vellykket ændringer af tekstur og farvesammensætninger i din strikkeopskrift? Laura introducerer konkrete redskaber, som vil give dig inspiration til overskuelige ændringer i din strikkeopskrift. Hun går ligeledes i dybden med ændringer af tekstur og farvesammensætninger fra strikkeopskrifter, så du nemt kan tilpasse og opdatere designs ud fra dine gamle opskrifter. 

 

Medbring:

 • saks

 • limstift

 • et par gamle dameblade

 

Om underviseren:

Laura er til daglig at finde bag disken hos Garncafé Madsine. Hun er uddannet designer med speciale i mode og konstruktion, hvilket gør at hun har nogle andre tilgange til strik og stor viden om pasform og look. Hun elsker farver og er ikke bange for at ændre i opskriften. Se mere fra Laura HER

Design og farvelære v. Laura Karlsen

Knap(per) nok?! FULDT BOOKET
v. Trine Bruun Hansen fra Bruuns Keramik

På denne KERAMIK workshop kan du fremstille KNAPPER NOK til dit strikketøj til lang tid fremover. På kurset vil du blive instrueret i, hvordan du designer og fremstiller de skønneste knapper i de farver, som lige passer til den trøje, du er ved at strikke eller måske allerede har strikket. Fuldend din egen unikke kreation med helt unikke knapper.

 

OBS:

Der vil være 1 ovnplade på 35-40 cm i diameter til rådighed for hver enkelt deltager.

 

Trine er fast underviser i KERAM!KKEN og har derudover sit eget værksted og butik i North Urban Art Studio. Se mere her. 

Keramikknapper fra KERAMIKKEN

Papirbroderi

v. Eva Cecilie Skak Lassen bag EvaC-Art

 

Vil du prøve at brodere i papir? Broderi er smukt, farverigt og fantastisk meditativt i en ellers

travl hverdag. Kombinationen af broderi i papir har sit helt eget

æstetiske udtryk. På workshoppen får du tips og tricks til,

hvordan man broderer i det skrøbelige papir. Oplimning,

stingtyper og syteknikker vil blive gennemgået. Du får din egen

papircollage at brodere i.

Du skal medbringe:

 • Evt. broderigarn (uld eller amagergarn)

 • Evt. prikkenål

 

Eva har også værktøj og garn med. Garnet kan købes i små pakker à 25 kr. Alt andet værktøj låner man gratis.

Eva er kunsthåndværker med en Bachelor of Art. Hun har siden 2015 arbejdet med broderi og collage. Se mere fra Eva HER

Broderi i papir v. Cecile Skak Lassen

Papirflet kræmmerhus

v. Anna Schepper fra PaperMatrix

 

Kom og prøv kræfter med det flettede kræmmerhus. Anna fra den kendte designduo PaperMatrix afholder workshop og viser, hvordan det danske jule-ikon - Det Flettede Kræmmerhus bliver til. -“Det Flettede Kræmmerhus” er titlen for PaperMatrix’s nyeste bog udgivet i 2021, deres seneste bog i en lang række udgivelser om papirflet. Det flettede kræmmerhus er et fantastisk begynderprojekt, efter workshoppen er man godt beredt på at flette mere udfordrende 3-dimensionelle fletværker.

 

OBS:

På denne workshop er der en materialepris på 25kr. pr. kræmmerhus, som afregnes direkte med underviseren.

 

Om underviseren:

Anna Schepper er uddannet arkitekt, og har taget sin viden om krumninger og geometriske forme ned i papiret. Hun er ophavskvinden bag papirværker som Den Flettede Kugle og Den Flettede Luftballon, og har desuden udgivet et utal af bøger på flere sprog. Se mere fra Anna og Papermatrix HER

Papirflet, kræmmerhuse v. Anna Schepper

Japanske strikkemønstre - FULDT BOOKET

v. Charlotte Werenberg – en del af Team Madsine og underviser på sæsonhold

 

På denne workshop får du mulighed for at øve dig i at strikke smukke japanske strikkemønstre efter diagram. Du får også introduktion til at forstå de engelske vendinger og forkortelser i diagrammer. Derudover får du lov at prøve kræfter med japanske vendinger, samt teknikker der giver en flot finish ved opslag og aflukning.

OBS!
Vi anbefaler, at du er en erfaren strikker for at kunne deltage på denne workshop.

 

Medbring:

 

 • Strikkepinde str. 3,5 eller 4, gerne rundpind og garn efter eget valg der passer til pindestørrelsen til- strikkeprøver. Det kan sagtens være rester.

 • Snoningspind og maskemarkører der kan åbnes, som en sikkerhedsnål

 • Stoppenål

 

Om underviseren:

Charlotte er autodidakt passioneret strikker, der har strikket siden hun var barn. For hende er det selve strikkeprocessen der giver drive og hun er vild med at nørde i teknikker, der er lidt udfordrende. Hun underviser på flere strikkehold på Fiberfryd sæsonhold og elsker hvis andre kan få glæde af nogle af de teknikker hun har lært. Se mere fra Charlotte HER

Japanske strikkemønstre v. Charlotte Werenberg

Tips og montering - FULDT BOOKET

v. Jena Kofoed

 

På dette kursus har du mulighed for at få grundlæggende kendskab til forskellige ind – og udtagninger, elastisk opslagning + aflukning. Har du får styr på hvordan du syr dit strik sammen? Der findes forskellige måder - Jena vil bl.a. gennemgå sammensyning på strik samt opklipning af strik i mønsterstrik.

OBS!

Vi anbefaler, at du er en erfaren strikker for at deltage på denne workshop.

 

Du skal medbringe;

 • Strikkepinde + garn der passer dertil

 • Stoppenål

 • Saks

 • 3 strikkeprøver i ca. 15 x 15 cm

 • En strikkeprøve som ikke er lukket af

Om underviseren:

Jena er beklædningsformgiver og freelance strikdesigner fra Hellerup Tekstil Akademi, hvor hun stadig i dag underviser i bl.a. konstruktion og syning. Hun arbejder desuden med undervisning i aftenskole-regi og med egen hjemmeside af design til strik og hækling med salg af opskrifter, og designer bl.a. strik og hæklede modeller til Det Kgl. Teater, film og ugeblade. Se mere fra Jena HER

Tips og montering v. Jena Kofoed

Mønsterstrik - FULDT BOOKET

v. Mie Firring fra Spektakelstrik

 

Lær at strikke tofarvet mønsterstrik. Mie kommer omkring garnvalg, dominans, strikketeknikker, farvevalg og hvordan du strikker i flere farver uden at snorene bagpå arbejdet bliver for stramme. Mie guider dig også til at kunne strikke mønsterstrik på både ret og vrangside. Du kan være sikker på, at dine mønstre i strikketøjet står knivskarpt efter denne workshop.

 

OBS!

Vi anbefaler, at du som minimum kan strikke ret og vrang med sikker hånd for at deltage på denne workshop.

 

Medbring:

 

 • Pinde (minimum p 4mm)

 • Uldgarn (der passer til minimum p 4mm)

 

Mie Firring er uddannet grafisk designer, og har siden 2016 været strikdesigner, hvor hun får lov at kombinere det grafiske med garnet. Hun har bl.a. udgivet flere bøger og udvikler selv sine designs. Derudover har hun sit eget brand Spektakelstrik. Se mere fra Mie HER

Mønsterstrik v- Mie Firring, Spektakelstrik

Knyt dit eget vægtæppe i macramé

v. Stine Drøgemüller fra MAKRAM

 

Er du også vild med macramé vægtæpper? På denne workshop laver vi et lille vægtæppe, som du kan hænge op i dit eget hjem! Du bliver lært op i basale teknikker på dette kursus, som gør dig i stand til at kunne lave en masse macramé-kreationer efterfølgende derhjemme.

OBS!

Det bliver ikke det samme vægtæppe som på billedet, men i samme stil.

Der vil være materialeudgifter for omkring 120 kr. som afregnes direkte med underviser

 

Om underviseren:

Stine er selvlært makrammer siden 2019. Hun har et ønske om at udbrede macramé som et brugbart værktøj til upcycling, DIY og afstresning. Hun holder bl.a. workshops som MAKRAM Natur, Knyt dig til Upcycling (MAKRAM ET HJEM) og Knyt & Kava. Se mere fra Stine HER

Macramé vægtæppe DIY v. Markram

Hulsømme

v. Björk Ottósdóttir

 

På workshoppen skal vi arbejde med forskellige hulsømme. Gå på opdagelse i mønstrenes tilblivelse gennem trådudtrækning og -sammentrækning. Björk guider dig igennem en lille sag som er uundværlig og et must for en moderne kvinde – og du lærer teknikkerne til at kunne arbejde videre derhjemme.

Medbring:

 • Saks

 • Lineal

 • Penalhus

 • Evt. en lup/lampe

 

OBS! På denne workshop er der en materialepris på 50 kr. som afregnes direkte med underviseren.

Om underviseren:

Björk har tidligere været med til FiberFryd med fuldt bookede workshops. Derudover er hun fuldtids broderilærer på Skals Design- og Håndarbejdeskole i 25 år, og har i den tid ligeledes været i Japan flere gange for at undervise. 

Hulsømme v. Björk Ottósdottir

Perler og bobler i strik

v. Karen S. Lauger bag Lykkefanten

 

Pift dit strik med nye teknikker. Du kan bruge både perler og bobler til at skabe farve og pep på din basisstrik, understrege fine mønstre og som dekoration. Karen guider dig gennem tre teknikker til at sætte perler i dit strik og en hel masse forskellige former for knopper og bobler. Alle mønstrene er med som strikkeprøver og grundigt beskrevet i materialet på workshoppen, så de er lige til at gå til for alle strikkere.

Medbring:

 • Medbring garn og pinde der passer sammen og ikke er for tykt, fx pind 3-4 mm.

 • Hvis du har perler på lageret er du velkommen til at medbringe dem, men ellers er der perler til strikkeprøverne på kurset

 

Om underviseren:

Karen S. Lauger er strikdesigner og underviser igennem de seneste 15 år. Hendes tilgang til strik kan opsummeres i sætningen ”hvad nu hvis?”, og hun elsker at prøve nye teknikker og give glæden ved strikkenørderi videre til andre. Se mere fra Karen HER

Perler og bobler i strik v. Lykkefanten

Strikkehygge i MADSINE

v. Birgitte Sand og team

I Madsines inspirerende butik, kan du slå dig ned ved konferencebordet med dit håndarbejde sammen med de andre deltagere på holdet. Der er god tid til at kigge på butikkens udvalg, til at spørge ind til forskellige opstrikkede modeller, få råd og vejledning af Team Madsine og ikke mindst falde ind i den gode samtale med dine medkursister. Der er dømt total hygge, vi skal ikke nå noget, vi skal blot være til stede.

Du skal medbringe:

 • Dit eget private håndarbejde

Om underviseren:

Der vil være flere fra Team Madsine til stede, herunder Birgitte Munk, der står bag Madsine og laver FIBERFRYD sammen med FOKUS Folkeoplysning. Se mere fra Madsine HER

Strikkecafé Madsine

Flerfarvestrik i rester

v. Mette Prip – fast underviser hos FOKUS i Madsine garncafé

Har du også en masse rester liggende i forskellige kvalitet, som du ikke lige helt ved hvad du skal bruge til? Så skal Mette nok hjælpe dig! Med de medbragte rester afprøves forskellige teknikker til at lave dit eget garn og dermed din helt unikke trøje, ved at sammensætter kvaliteterne og teknikkerne så det hænger sammen i en flot flerfarvet strik.

Medbring:

 • En masse forskellige garnrester

 

Om underviseren:

Mette er en passioneret og dygtig hækler og strikker. Hun er fast inventar til FiberFryd, og har flere (ofte udsolgte) strikke- og hæklehold i FOKUS. Se mere fra Mette HER

Flerfarvestrik i rester v. Mette Prip
bottom of page