top of page
 
​

For 6. gang kan vi invitere til festivalen Fiberfryd, årets højdepunkt for enhver kreativ sjæl.​
 

Fiberfryd er en kreativ højskoledag, hvor vi hylder håndværket og fællesskabet, strikker sammen, bliver klogere og lærer nyt.
 

​Den finder sted

 Lørdag d. 4. november 2023 i Aalborg fra kl. 8 til 17.30
 

Det er fiberen, der er omdrejningspunktet for Fiberfryd og en billet giver simpelthen adgang til det hele. ​Vi samles om foredrag, fællessang, forplejning, konkurrence samt fælles aktiviteter i pausen som yoga, mini byvandring i lokalområdet og tufting tryout. Der tilbydes 20 forskellige workshops indenfor strik og andre kreative håndværk.

Årets foredrag: 

CatWalkTalk med fælles strikkeøvelse v. Lotte Kjær

 

Dagens menu fra KaffeFair

Kaffe/the/vand ad libitum hele dagen

Surdejsboller med smør og ost

Chilli sin carne med salat

Dagens kage 

 

Aktiviteter i pausen:

To yoga sessioner af 20 minutter i Yogahuset

Mini byvandring i lokalområdet v. Lars Bang

To tufting tryout sessioner i EVENT salen v. Christina Thomsen

 

Det skønne team fra Garncafé Madsine står klar til at hjælpe dig med inspiration og vejledning i butikken gennem hele dagen. Som deltager på Fiberfryd23 får du 10% på alle dine køb denne dag.
 

Skynd dig at sikre dig din billet - sidste år var alle billetter væk to måneder før. 

​

D. 15. juni lanceres programmet og alle der har købt en billet på forhånd har 48 timers forspring til at melde sig på workshops. Billetsalg åbner igen lørdag d. 17. juni kl. 12.

​

VIGTIG INFO ift. køb af billet og tilmelding
Ved køb fra 17. juni 2023 gælder det, at du har 10 dages fuld returret.

​

Program for FIBERFRYD23

​

Kl. 8.00       Tjek ind og morgenbolle med kaffe

Kl. 9.00       Fiberfryd velkomst og fællessang

Kl. 9.30       Inspirerende foredrag v. Lotte Kjær

Kl. 10.30     Workshop - formiddag

Kl. 12.30     Frokost i salen og mulighed for aktiviteter

Kl. 14.00     Workshop - eftermiddag

Kl. 16.00     Eftermiddagskaffe og kage

Kl. 16.30     Afslutning i salen med fællessang og konkurrence 

Kl. 17.30     Tak for i år 

Feedback fra tidligere FIBERFRYD

„Gode og lærerige workshops, lækker forplejning og en god måde at være sammen med mine strikke-veninder"

„Fantastisk inspirerende alsidig dag"

„Dejlig dag med gode workshops, fine kulturelle indslag, dejlig stemning og skøn mad"

„Havde alt i alt en dejlig og lærerig dag sammen med dygtige og engagerede tilrettelæggere og instruktører samt strikkeglade deltagere!"

„Forplejningen var meget god - Velsmagende og pænt anrettet"

„Jeg lærte meget på begge workshops. Jeg mødte dygtige strikkere og blev inspireret. Jeg var alene afsted denne gang, hvilket gør det lettere at komme i snak med andre. Det vil jeg også næste gang"

WORKSHOPS i 2023

FORMIDDAGS WORKSHOPS

roosimine stine.jpg

Roosimine

v. Stine Hoelgaard Johansen

​

Her er chancen for at kigge nærmere på den Estoniske strikketeknik Roosimine, hvor der strikkes en mønsterfarve ind på en ensfarvet bund, således, at mønsterfarven ligger løst ovenpå strikken. Dette giver en flot tekstur og nye muligheder. Det var ganske kort fortalt. Dagens underviser, Stine Hoelgaard Johansen, vil guide dig stille og roligt gennem teknikken og dele ud af sine tips og trick knyttet til denne teknik, foruden af vise eksempler på hvor og til hvad teknikken kan bruges til.

​

Denne workshop er for letøvede/øvede strikker, som kan strikke flerfarvestrik.

​

Medbring: 

  • 3 eller flere nøgler garn af samme tykkelse og tilhørende rundpind eller strømpepinde, alt efter hvad du kan lide at strikke med, når der skal strikkes rundt over ca. 60 masker.

 

Om underviseren:

Stine Hoelgaard Johansen er uddannet håndarbejdslærer tilbage i 1994, og har de sidst 15 år arbejdet i eget firma, med undervisning og design af strik, hækling og tunesisk hækling. Se Stines Instagram HER og hjemmeside HER

fuckbagsiden2.jpg

Badass broderi-workshop – Fuck bagsiden

v. Broderist Trine Runge Jessen

​

Denne workshop er for dig, der har lyst til at opleve en anderledes tilgang til korsstingsbroderi og samtidig få et smil på læben. Ja måske går det faktisk så galt, at du kommer til at grine!

​

Her lærer du at brodere uden at blive ramt hverken skyld eller skam over en rådden bagside! Det handler om at få ild i nålen og finde glæden ved broderiet. Alle får et broderikit der hedder ”Fuck Bagsiden” og mon ikke der også sniger sig et par røverhistorier ind undervejs…

​

OBS: På denne workshop er der en egenbetaling på 50kr for et broderikit, som betales direkte til Trine via Mobilepay på dagen

 

Om underviseren:

Broderist Trine Runge Jessen er uddannet tekstildesigner fra Designskolen Kolding, driver Boderist.com og er kendt for at brodere noget helt ualmindeligt og gerne på promiller. Se Trines fede univers på Instagram HER

knapper2.jpg

Keramikknapper i KERAM!KKEN
v. Trine Bruun Hansen fra Bruuns Keramik

​

På denne KERAMIK workshop kan du fremstille smukke personlige keramikknapper til dit strikketøj til lang tid fremover. På kurset vil du blive instrueret i, hvordan du designer og fremstiller de skønneste knapper i de farver, som lige passer til den trøje, du er ved at strikke eller måske allerede har strikket. Fuldend din egen unikke kreation med helt unikke knapper.

​

OBS:

Der vil være 1 ovnplade på 35-40 cm i diameter til rådighed for hver enkelt deltager. Du får besked på e-mail når knapperne er klar til afhentning i værkstedet. Hvis du ønsker knapperne tilsendt via post, kan du forespørge dette (50kr via mobilepay betales herfor).

 

Trine er fast underviser i KERAM!KKEN og har derudover sit eget værksted og butik i North Urban Art Studio. Se mere her. 

kant aronia helga jona.jpg

Fine detaljer i strik - UDSOLGT

v. Helga Jóna Thórunnardóttir

 

På denne workshop vil vi arbejde med nogle fine detaljer og finesser i strik, som gør at dit strikketøj får et tilfredsstillende og smukt finish. Vi vil strikke prøver, hvor vi strikker opslagninger, kanter, aflukninger og knaphuller. Helga medbringer modeller, hvor teknikkerne er anvendt. 

​

Du skal medbringe:

  • Garn og rundpind som passer dertil (Det kan være en fordel med lyst og lidt tykt garn til prøver)

  • Maskewire

  • Stoppenål og sakse

 

Denne workshop er for viderekomne strikkere. Man skal mindst kunne ret og vrang.

​

Helga Jóna underviser i strik og broderi på Skals Højskole for design- og håndarbejde. Hun har udgivet bogen ”Handcraft”, sammen med Helga Isager, som indeholder utallige gode teknikker og finish, som er nemlig det hun brænder for. Udover det laver hun strikkeopskrifter til sin egen hjemmeside -se HER. Se Helgas Instagramprofil HER

Papirflet, luftballon v. Anna Schepper

Papirflet - luftballon

v. Anna Schepper fra PaperMatrix

​

Kom og flet unikt dansk papirflet, som du aldrig har prøvet det før. Anna Schepper, en del af PaperMatrix og medforfatter til bøgerne i ”Fletværk”, ”The Art of Paper Weaving” og andre populære udgivelser, instruerer interesserede i de nyeste fletteteknikker, og guider igennem tilblivelsen af den smukke luftballon. Til workshoppen medbringer hun papir i alverdens farver og mønstre, så du selv kan kreere en luftballon.

 

OBS:

På denne workshop er der en materialepris på 50kr. pr. luftballon, som afregnes direkte med underviseren.

 

Om underviseren:

Anna Schepper er uddannet arkitekt, og har taget sin viden om krumninger og geometriske forme med i papiret. Hun er ophavskvinden bag papirværker som Den Flettede Kugle og Den Flettede Luftballon, og har desuden udgivet et utal af bøger på flere sprog. Se mere fra Anna og Papermatrix HER

Strik med perler, glitter & effekter - mette Henuis.jpg

Strik med perler, glitter & effekter

v. Mette Henuis fra HENIUS KNITWEAR 

​

På denne workshop strikker vi forskellige strikkeprøver, fx:

  • Strik med perler med forskellige teknikker (placering af perler i dit strik med en hæklenål, placering af perler med en tråd)

  • Strik mønster med perler og glitter

  • Strik med tynde glitter følgetråde

  • Kurvefletstrik

  • Forskellige I-Cord kanter (opslagning, afslutning)

  • Gennemgang af sildeben & halve sildeben (1 farve)

​

Der arbejdes med strikkeprøver med de forskellige teknikker - hver teknik gennemgås inden. Niveau: du skal kunne strikke ret og vrang.

​

Du skal medbringe:

  • Strikkepinde 2,5 mm - 3,0 mm - 3,5 mm - 4,00 mm - 5,00 mm

  • Forskellige garnrester - gerne glittergarn og mohair. 

  • ​Gerne forskellige perler med hulstørrelse 0,9 mm - 1,2 mm

  • Evt. tynd hæklenål fx. 0,75 mm

 

Materialer:

Mette tager forskellige materialer med (teasere) og det vil også være muligt at købe de materialer hun selv bruger i sine designs. Kan købes før og efter workshop.

 

Om underviseren:

Mette Henius står bag Henius Knitwear, er strikdesigner og driver derudover sin garnbutik på Bornholm. Hun definerer din stil som rå feminisme og bliver primært inspireret af kvindekroppen og naturen. Mette underviser både indenfor strik, hækling, broderi. Se Mettes hjemmeside eller Instagram.

jena strukturstrik.JPG

Strukturstrik

v. Jena Kofoed

 

Vi skal strikke en Clutch eller kosmetikpung med strukturmønster, som giver løftede masker. Den strikkes fra bunden med slynge opslagning, som bliver usynlig. Et lille projekt med mange fine teknikker, som kan bruges til mange andre strikkeprojekter.

 

Workshoppen er for let øvede strikkere.

​

Du skal medbringe:

 

  • ​Rundpinde mindst 80cm (3,5, 4 eller 4,5)

  • Forskelligt garn der passer til, gerne mohair, glimmer og uldgarn til pind 3 (trådene skal blandes til én tråd)

  • Målebånd

  • Maskemarkør

​

Om underviseren:

Jena er beklædningsformgiver og freelance strikdesigner fra Hellerup Tekstil Akademi, hvor hun stadig i dag underviser i bl.a. konstruktion og syning. Hun arbejder desuden med undervisning i aftenskole-regi og med egen hjemmeside af design til strik og hækling med salg af opskrifter, og designer bl.a. strik og hæklede modeller til Det Kgl. Teater, film og ugeblade. Følg med på Jenas Instagramprofil HER.

Montering.png

Monterings ABC

v. Charlotte Kaae

 

Elsker du at strikke, men gruer du hver gang en opskrift bruger betegnelserne MONTERING, MASKESTING og MADRASSTING?

På denne workshop bliver du en ørn til at sy dit strik sammen, helt uden sved på panden, eller deprimerede suk.

Du lærer at sy dit strik sammen med: maske -og madrassting både i glatstrik, vrang og i ret-riller samt at sy sammen med åbne maskesting i glatstrik og at hæfte ender pænt. Alle får et digitalt kompendium med videoer, så du kan arbejde videre med montering også efter undervisningen.

 

OBS!

Denne workshop er ikke for begyndere, men du behøver bestemt ikke være en haj for at være med.

 

Medbring:

  • I alt 10 lapper strikket i tykt garn på tykke pinde i lyst garn:

  • 4 lapper i glatstrik 14 masker og 18 pinde lukket af (ingen kantmasker, på retsiden strikkes alle masker ret og på vrangsiden strikkes alle masker vrang)

  • 4 lapper i glatstrik, der ikke er lukket af. 15 masker strik 13 pinde (lad garnnøglet hænge ved 3 af lapperne og lad pindene blive i)

  • 2 lapper i ret strik 12 masker og 12 pinde (alle masker ret)

 

Charlotte er uddannet håndarbejdslærer og har en bachelor i tekstil formgivning og didaktik. Hun har altid været bidt af en gal strikkepind, og siden 2011 har hun undervist i strik både online og rundt om i verden. Hun har skrevet flere strikkebøger, senest teknikbogen Strik, som hun var medforfatter på. Se mere om Charlotte på hendes hjemmeside, Youtube kanal eller Instagram

kors på kors.jpg

Korssting på korssting

v. Björk Ottósdóttir

 

Vi skal brodere tæl-bart på utæl-bart stof. Ved hjælp af forsvindingsplastik er det muligt at brodere tællesyning i tætvævet stof eller strik. Plastikket som fungerer som stramaj forsvinder i lunket vand. I et dobbelt korssting er der 4 sting og det kan være i 4 farver. Det er spændende at lege med farver og garnrester på den måde og samtidigt bæredygtigt! Denne workshop er for alle; enkel, nem og sjov.

​

Medbring:

  • Beklædning (fx bukser, bluse, strik, denim jakke, taske)

  • Garnrester

  • Saks

  • Nål uden spids

 

Hvis ikke du har noget med, har Björk stof og garn med til en lille brugbar ting. Materiale pris max 50kr - betales direkte til Björk via Mobilepay på dagen.

​

Om underviseren:

Björk har gennem flere år været med til FiberFryd med fuldt bookede workshops. Derudover er hun fuldtids broderilærer på Skals Design- og Håndarbejdeskole i 30 år, og har i den tid ligeledes været i Japan flere gange for at undervise. 

indogudtagninger karen lykkefant.jpeg

Vilde mønstre med ind- og udtagninger

v. Karen S. Lauger bag Lykkefanten

 

Ind- og udtagninger er basale teknikker i strik, men de kan give de vildeste mønstre.

Denne workshop tager de basale teknikker og giver dem max gas, så du kan lege med de vildeste mønstre uden nogensinde at strikke med mere end én farve på en pind!

​

Du skal medbringe:

  • Pinde str. 3,5-4 mm – gerne spidse!

  • Garn med løbelængde 150-250m pr. 50g i flere farver

  • Det må meget gerne være det samme type garn i flere farver

 

Om underviseren:

Karen S. Lauger er strikdesigner og underviser igennem de seneste 15 år. Hendes tilgang til strik kan opsummeres i sætningen ”hvad nu hvis?”, og hun elsker at prøve nye teknikker og give glæden ved strikkenørderi videre til andre. Se mere fra Karen på hendes hjemmeside eller Instagram profil.

Lotte kjær.jpg

Én strikketeknik, mange udtryk

v. Lotte Kjær

​

På denne workshop skal vi forundres og overraskes over strikketeknikker der kan varieres ved små greb. Lotte vil introducere nogle af de teknikker som hun bruger i sine håndstrikkede modeller og vise hvordan hun varierer en teknik til det uigenkendelige, bare ved at ændre en lille detalje. I hendes strikmodeller sammensætter hun enkelte teknikker som hun bruger igen og igen. Ofte møder hun kommentarer som ”Er det bare det du gør?” og svaret er; ”Ja, det er det!”. Alle der kan strikke ret og vrang kan være med på denne workshop.

 

Medbring:

  • rundpinde nr. 4 - 5, 40 cm eller så lang at du kan strikke magic loop

  • garnrester til prøvestrik som passer til den pind du medbringer

 

Lotte medbringer garn til salg og tager imod betaling kontant, via mobilepay eller kort.

​

Om underviseren:

Lotte Kjær er uddannet væver i Danmark og derefter tekstildesigner fra Parsons School of Design i New York. Siden 1996 har hun arbejdet som selvstændig strikdesigner med fokus på beklædning fra sit værksted i Holstebro. Hun sælger sit strik på kunsthåndværkermarkeder rundt i verden. Hun udfordrer sammenspillet og forskelligheden mellem hånd- og maskinstrik, både i beklædning og i sine mere kunstneriske og undersøgende strikskulpturer. Se Lottes Instagram her.

tufting.jpg

Tufting - Fiberfryd vægtæppe - UDSOLGT

v. Christina Thomsen– underviser hos FOKUS Folkeoplysning

 

Tufting er en ny og sjov måde at lave tæpper på. På denne workshop får du en smagsprøve på tuftings mange spændende muligheder og teknikker. Vi laver i løbet af dagens to workshops et fællesprojekt i form af et Fiberfryd vægtæppe. Du skal derfor ikke betale for materialer eller medbringe noget på denne workshop. Du får indsigt i tuftingens mange muligheder og at sætte dit præg på vores fælles mesterværk, som fremadrettet skal pynte i huset. Du får grundig introduktion til selve tuftingpistolen og hvordan man klargør garnet i maskinen.

Vi har på forhånd skitseret et løst design, men der vil være plads til fri kreativitet fra din side. Christina vil være til stede under hele workshoppen til at hjælpe dig igennem processen og besvare dine spørgsmål. Der er max 6 deltagere på workshoppen så der er god tid til at hjælpe og vejlede den enkelte. 

Vær opmærksom på at du på denne workshop ikke får noget færdigt med dig hjem og ikke på dagen nødvendigvis vil se det helt færdige resultat.

Christina afholder workshops et par gange om måneden gennem FOKUS, hvor du kan prøve kræfter med dit helt eget design.

 

Om underviseren:

Christina arbejder hun på fuldtid som kunstner i North Urban Art Studio. Hun arbejder både med akvarelfarver, akryl, vægmalerier, digitalt og tufting. Hun tog tuftingkursus i København tilbage i 2021 og har siden været helt bidt af tufting og har lavet en masse tæpper, samt afholdt flere workshops i tufting. Se Christinas workshops hos FOKUS her og hendes Instagram her. 

EFTERMIDDAGS WORKSHOPS

TERN

v. Stine Hoelgaard Johansen

​

Kom til en spændende og farverig workshop, hvor jeg vil vise dig forskellige måder at få tern på dit strik på. Ud for 2 forskellige prøver, som du har strikket i forvejen og har med til workshoppen, viser jeg dig både hvordan man henholdsvis væver og hækler flotte tern.
Det bliver et par timer hvor der leges med garn og farver og hvor du helt sikkert bliver overrasket over hvordan dit strik kan ændre udtryk fra almindelig retstrik i klare defineret striber til det lækreste ternede tekstil.

​

Denne workshop er for alle, der kan slå op og strikke ret. Der er ikke nogen strikketekniske udfordringer, men man skal have lyst til at lege med garn og farver.

​

Medbring: 

  • 2 færdige strikkeprøver + mere af samme garn og evt. flere farver + stor stoppenål + en hæklenål svarende til det garn der er strikket i på prøve 2.

  • Strikkeprøve 1 findes HER og strikkeprøve 2 findes HER.

 

Om underviseren:

Stine Hoelgaard Johansen er uddannet håndarbejdslærer tilbage i 1994, og har de sidst 15 år arbejdet i eget firma, med undervisning og design af strik, hækling og tunesisk hækling. Se Stines Instagram HER og hjemmeside HER

TERN2 stine.jpg

Brodér det væk

v. Broderist Trine Runge Jessen

​

De fleste kender det: yndlingstrøjen har fået en træls plet, som BARE ikke vil gå af..! What to do? Smid ud? NEJ vel! Brodér det væk! På denne workshop broderes små huller og pletter væk med crazy korssting. Der anvendes vandopløseligt aida, hvilket er helt genialt når der broderes på tekstiler, som ikke i sig selv egner sig til at brodere korssting på. Der arbejdes med små funky motiver!

 

Medbring:

  • Et stykke tøj, som du gerne vil brodere på

​

OBS: På denne workshop er der en egenbetaling på 50kr for et broderikit, som betales direkte til Trine via Mobilepay på dagen

 

Om underviseren:

Broderist Trine Runge Jessen er uddannet tekstildesigner fra Designskolen Kolding, driver Boderist.com og er kendt for at brodere noget helt ualmindeligt og gerne på promiller. Se Trines fede univers på Instagram HER

brodér det væk.jpg

Keramikknapper i KERAM!KKEN
v. Trine Bruun Hansen fra Bruuns Keramik

​

På denne KERAMIK workshop kan du fremstille smukke personlige keramikknapper til dit strikketøj til lang tid fremover. På kurset vil du blive instrueret i, hvordan du designer og fremstiller de skønneste knapper i de farver, som lige passer til den trøje, du er ved at strikke eller måske allerede har strikket. Fuldend din egen unikke kreation med helt unikke knapper.

​

OBS:

Der vil være 1 ovnplade på 35-40 cm i diameter til rådighed for hver enkelt deltager. Du får besked på e-mail når knapperne er klar til afhentning i værkstedet. Hvis du ønsker knapperne tilsendt via post, kan du forespørge dette (50kr via mobilepay betales herfor).

 

Trine er fast underviser i KERAM!KKEN og har derudover sit eget værksted og butik i North Urban Art Studio. Se mere her. 

knapper2.jpg

Fine detaljer i strik

v. Helga Jóna Thórunnardóttir

 

På denne workshop vil vi arbejde med nogle fine detaljer og finesser i strik, som gør at dit strikketøj får et tilfredsstillende og smukt finish. Vi vil strikke prøver, hvor vi strikker opslagninger, kanter, aflukninger og knaphuller. Helga medbringer modeller, hvor teknikkerne er anvendt. 

​

Du skal medbringe:

  • Garn og rundpind som passer dertil (Det kan være en fordel med lyst og lidt tykt garn til prøver)

  • Maskewire

  • Stoppenål og sakse

 

Denne workshop er for viderekomne strikkere. Man skal mindst kunne ret og vrang.

​

Helga Jóna underviser i strik og broderi på Skals Højskole for design- og håndarbejde. Hun har udgivet bogen ”Handcraft”, sammen med Helga Isager, som indeholder utallige gode teknikker og finish, som er nemlig det hun brænder for. Udover det laver hun strikkeopskrifter til sin egen hjemmeside -se HER. Se Helgas Instagramprofil HER

kant aronia helga jona.jpg

Papirflet kræmmerhus

v. Anna Schepper fra PaperMatrix

 

Kom og prøv kræfter med det flettede kræmmerhus. Anna fra den kendte designduo PaperMatrix afholder workshop og viser, hvordan det danske jule-ikon - Det Flettede Kræmmerhus bliver til. -“Det Flettede Kræmmerhus” er titlen for PaperMatrix’s nyeste bog udgivet i 2021, deres seneste bog i en lang række udgivelser om papirflet. Det flettede kræmmerhus er et fantastisk begynderprojekt, efter workshoppen er man godt beredt på at flette mere udfordrende 3-dimensionelle fletværker.

 

OBS:

På denne workshop er der en materialepris på 25kr. pr. kræmmerhus, som afregnes direkte med underviseren.

 

Om underviseren:

Anna Schepper er uddannet arkitekt, og har taget sin viden om krumninger og geometriske forme med i papiret. Hun er ophavskvinden bag papirværker som Den Flettede Kugle og Den Flettede Luftballon, og har desuden udgivet et utal af bøger på flere sprog. Se mere fra Anna og Papermatrix HER

Papirflet, kræmmerhuse v. Anna Schepper

Pift dit strik op med smarte kanter og perler - UDSOLGT

v. Mette Henuis fra HENIUS KNITWEAR 

​

På denne workshop strikker vi forskellige strikkeprøver, fx:​

  • Strik med perler (placering af perler i dit strik med en hæklenål)

  • Forskellige I-cord kanter og hvordan de kan anvendes i dit strik (slå op med I-cord, afslut med I-cord, tag masker op til I-Cord)

  • Kanter med kurveflet strik

  • Glitter kanter - hvordan de virker som effekt herunder strik med pailletter

  • Inspiration til at lave dine egne knapper 

​

Der arbejdes med strikkeprøver med de forskellige teknikker - hver teknik gennemgås inden. Niveau: du skal kunne strikke ret og vrang.

​

Du skal medbringe:

  • Strikkepinde 2,5 mm - 3,0 mm - 3,5 mm - 4,00 mm - 5,00 mm

  • Forskellige garnrester - gerne noget glittergarn og mohair

  • Gerne forskellige perler med hulstørrelse 0,9 mm - 1,2 mm

  • Evt tynd hæklenål fx 0,75 mm

  • Uldnål

 

Materialer:

Mette tager forskellige materialer med (teasere) og det vil også være muligt at købe de materialer hun selv bruger i sine designs. Kan købes før og efter workshop.

 

Om underviseren:

Mette Henius står bag Henius Knitwear, er strikdesigner og driver derudover sin garnbutik på Bornholm. Hun definerer din stil som rå feminisme og bliver primært inspireret af kvindekroppen og naturen. Mette underviser både indenfor strik, hækling, broderi. Se Mettes hjemmeside eller Instagram.

Pift dit strik op med smarte kanter, perler, knapper - mette Henius.jpg

Strukturstrik

v. Jena Kofoed

 

Vi skal strikke en Clutch eller kosmetikpung med strukturmønster, som giver løftede masker. Den strikkes fra bunden med slynge opslagning, som bliver usynlig. Et lille projekt med mange fine teknikker, som kan bruges til mange andre strikkeprojekter.

 

Workshoppen er for let øvede strikkere.

​

Du skal medbringe:

 

  • ​Rundpinde mindst 80cm (3,5, 4 eller 4,5)

  • Forskelligt garn der passer til, gerne mohair, glimmer og uldgarn til pind 3 (trådene skal blandes til én tråd)

  • Målebånd

  • Maskemarkør

​

Om underviseren:

Jena er beklædningsformgiver og freelance strikdesigner fra Hellerup Tekstil Akademi, hvor hun stadig i dag underviser i bl.a. konstruktion og syning. Hun arbejder desuden med undervisning i aftenskole-regi og med egen hjemmeside af design til strik og hækling med salg af opskrifter, og designer bl.a. strik og hæklede modeller til Det Kgl. Teater, film og ugeblade. Følg med på Jenas Instagramprofil HER.

jena strukturstrik.JPG

Kombineret strik

v. Charlotte Kaae

 

Er du nysgerrig på metoder? Der er mange årsager til hvorfor vi kan være nysgerrige på strikkemetoder; måske får du ondt når du strikker vrang? Måske er dit maskebillede ujævnt? Kombineret strik, er en metode, der tager dit strikkeunivers til helt nye højder. Grundlæggende findes der to måder at strikke masken på og ved at kombinere metoderne østligt og vestligt kan du udnytte teknikkerne. Dette vil gavne dig hvis du fx kæmper med ujævn glatstrik, der er løsere på vrangpindene. Kombineret strik er nemlig at strikke vrangmaskerne østligt og retmaskerne vestligt. Workshoppen er for dig, der er nørdet og vild med at lære nyt...

 

OBS!

Denne workshop er ikke for begyndere, men du behøver bestemt ikke være en haj for at være med.

 

Medbring:

  • Garn og pinde der passer sammen

  • Evt. mobiltelefon og hørertelefoner, hvis du vil se teknikvideoer, mens vi arbejder

 

Charlotte er uddannet håndarbejdslærer og har en bachelor i tekstil formgivning og didaktik. Hun har altid været bidt af en gal strikkepind, og siden 2011 har hun undervist i strik både online og rundt om i verden. Hun har skrevet flere strikkebøger, senest teknikbogen Strik, som hun var medforfatter på. Se mere om Charlotte på hendes hjemmeside, Youtube kanal eller Instagram

kombineret strik klip.JPG

Korssting på korssting

v. Björk Ottósdóttir

 

Vi skal brodere tæl-bart på utæl-bart stof. Ved hjælp af forsvindingsplastik er det muligt at brodere tællesyning i tætvævet stof eller strik. Plastikket som fungerer som stramaj forsvinder i lunket vand. I et dobbelt korssting er der 4 sting og det kan være i 4 farver. Det er spændende at lege med farver og garnrester på den måde og samtidigt bæredygtigt! Denne workshop er for alle; enkel, nem og sjov.

​

Medbring:

  • Beklædning (fx bukser, bluse, strik, denim jakke, taske)

  • Garnrester

  • Saks

  • Nål uden spids

 

Hvis ikke du har noget med, har Björk stof og garn med til en lille brugbar ting. Materiale pris max 50kr - betales direkte til Björk via Mobilepay på dagen.

​

Om underviseren:

Björk har gennem flere år været med til FiberFryd med fuldt bookede workshops. Derudover er hun fuldtids broderilærer på Skals Design- og Håndarbejdeskole i 30 år, og har i den tid ligeledes været i Japan flere gange for at undervise. 

kors på kors.jpg

Én strikketeknik, mange udtryk

v. Lotte Kjær

​

På denne workshop skal vi forundres og overraskes over strikketeknikker der kan varieres ved små greb. Lotte vil introducere nogle af de teknikker som hun bruger i sine håndstrikkede modeller og vise hvordan hun varierer en teknik til det uigenkendelige, bare ved at ændre en lille detalje. I hendes strikmodeller sammensætter hun enkelte teknikker som hun bruger igen og igen. Ofte møder hun kommentarer som ”Er det bare det du gør?” og svaret er; ”Ja, det er det!”. Alle der kan strikke ret og vrang kan være med på denne workshop.

 

Medbring:

  • rundpinde nr. 4 - 5, 40 cm eller så lang at du kan strikke magic loop

  • garnrester til prøvestrik som passer til den pind du medbringer

 

Lotte medbringer garn til salg og tager imod betaling kontant, via mobilepay eller kort.

​

Om underviseren:

Lotte Kjær er uddannet væver i Danmark og derefter tekstildesigner fra Parsons School of Design i New York. Siden 1996 har hun arbejdet som selvstændig strikdesigner med fokus på beklædning fra sit værksted i Holstebro. Hun sælger sit strik på kunsthåndværkermarkeder rundt i verden. Hun udfordrer sammenspillet og forskelligheden mellem hånd- og maskinstrik, både i beklædning og i sine mere kunstneriske og undersøgende strikskulpturer. Se Lottes Instagram her.

Lotte kjær.jpg

Tufting - Fiberfryd vægtæppe - UDSOLGT

v. Christina Thomsen– underviser hos FOKUS Folkeoplysning

 

Tufting er en ny og sjov måde at lave tæpper på. På denne workshop får du en smagsprøve på tuftings mange spændende muligheder og teknikker. Vi laver i løbet af dagens to workshops et fællesprojekt i form af et Fiberfryd vægtæppe. Du skal derfor ikke betale for materialer eller medbringe noget på denne workshop. Du får indsigt i tuftingens mange muligheder og at sætte dit præg på vores fælles mesterværk, som fremadrettet skal pynte i huset. Du får grundig introduktion til selve tuftingpistolen og hvordan man klargør garnet i maskinen.

Vi har på forhånd skitseret et løst design, men der vil være plads til fri kreativitet fra din side. Christina vil være til stede under hele workshoppen til at hjælpe dig igennem processen og besvare dine spørgsmål. Der er max 6 deltagere på workshoppen så der er god tid til at hjælpe og vejlede den enkelte. 

Vær opmærksom på at du på denne workshop ikke får noget færdigt med dig hjem og ikke på dagen nødvendigvis vil se det helt færdige resultat.

Christina afholder workshops et par gange om måneden gennem FOKUS, hvor du kan prøve kræfter med dit helt eget design.

 

Om underviseren:

Christina arbejder hun på fuldtid som kunstner i North Urban Art Studio. Hun arbejder både med akvarelfarver, akryl, vægmalerier, digitalt og tufting. Hun tog tuftingkursus i København tilbage i 2021 og har siden været helt bidt af tufting og har lavet en masse tæpper, samt afholdt flere workshops i tufting. Se Christinas workshops hos FOKUS her og hendes Instagram her. 

tufting.jpg
bottom of page